سدیم لوریل سولفات (SLS)

تماس بگیرید

توضیحات

سدیم لوریل سولفات (SLS)  چیست؟

به طور کلی، می‌توان گفت سدیم لوریل سولفات (SLS)  یکی از موادی است که در بطری شامپو می‌توان دید. با این حال، اگر شیمیدان نباشید، احتمالاً نمی‌دانید چیست! پس ابتدا توضیحاتی در خصوص خصوصیات فیزیکی و ساختاری و سپس موارد استفاده‌ی این ماده خواهیم داد. ساختار مولکولی این ماده در تصویر زیر آورده شده است.

 

این ماده در هر دو حالت پودری و مایع یافت می‌شود. این حالت‌ها در تصویر زیر نشان داده شده است.

 

برخی مشخصات فیزیکی سدیم لوریل سولفات عبارتند از:

خصوصیات
فرمول مولکولی NaC12H25SO4
جرم مولی 288.372 g/mol
شکل ظاهری white or cream-colored solid
بوی odorless
چگالی 1.01 g/cm3
دمای ذوب ۲۰۶ درجه سلسیوس (۴۰۳ درجه فارنهایت؛ ۴۷۹ کلوین)
ضریب شکست (nD) 1.461

 

سدیم لوریل سولفات چگونه ساخته می‌شود؟

مراحل ساخت این ماده ساده بوده و به صورت زیر می‌باشد:

  1. ابتدا بر اثر ترکیب شدن ماده تری اکسید گوگرد با الکل لوریل گیاهی یا نفتی، ماده هیدروژن لوریل سولفات تولید می‌شود.
  2. سپس هیدروژن لوریل سولفات با کربنات سدیم خنثی شده و سدیم لوریل سولفات تولید می‌گردد.

نکته جالب این جاست که این ماده هم به صورت طبیعی یافت می‌شود و هم می‌توان آن را به روش‌های مصنوعی و صنعتی ساخت. به عبارت دیگر، این ماده هم در محصولات صنعتی و هم در محصولات طبیعی یافت می‌شود.

موارد استفاده این ماده:

ماده SLS به عنوان یک “سورفکتانت” شناخته می‌شود. این بدان معنی است که این ماده کشش سطحی بین مواد را کاهش می‌دهد، به همین دلیل است که به عنوان عامل پاک کننده و کف کننده استفاده می‌شود. بیشتر نگرانی‌ها در مورد SLS از این واقعیت ناشی می‌شود که می‌توان آن را در محصولات زیبایی و بهداشتی و نیز در پاک کننده‌های خانگی یافت.

جاهایی که سدیم لوریل سولفات را پیدا خواهید کرد

  1. اگر به زیر سینک حمام یا قفسه زیر دوش نگاه کنید، به احتمال زیاد SLS را در خانه خود پیدا خواهید کرد. همچنین در محصولات مختلفی از جمله:
  2. محصولات آرایشی مانند کرم موبر، ضدعفونی کننده دست، درمان ناخن، پاک کننده مواد آرایشی، کرم پودر، پاک کننده‌های صورت، لایه بردارها، و صابون مایع دست
  3. محصولات مو، مانند شامپو، نرم کننده، رنگ مو، درمان شوره سر و ژل حالت دهنده
  4. محصولات مراقبت از دندان مانند خمیر دندان
  5. محصولات سفیدکننده دندان و دهان‌شویه
  6. محصولات حمام، مانند روغن یا نمک حمام شستشوی بدن، و حمام حباب، کرم‌ها و لوسیون‌ها مانند کرم دست، ماسک، کرم‌های ضد خارش
  7. محصولات رفع مو و ضد آفتاب

متوجه خواهید شد که همه این محصولات موضعی هستند به عبارتی، مستقیماً روی پوست یا بدن استفاده می‌شوند. SLS همچنین به عنوان یک افزودنی غذایی، معمولا به عنوان یک امولسیفایر یا یک غلیظ کننده استفاده می‌شود.

توضیح برخی از موارد استفاده این ماده:

محصولات مراقبت شخصی

 SLS یکی از مواد تشکیل دهنده شامپوها از دهه 1930 بوده است. این ماده به عنوان یک سورفکتانت عمل می‌کند، روغن و کثیفی را در مو به دام می‌اندازد، بنابراین می‌تواند با آب شسته شود.

یک عامل کف کننده مؤثر

SLS می‌تواند به ایجاد کف در محصولات شستشوی بدن و دست، پاک‌کننده‌های صورت و حباب‌ها کمک کند. به همین ترتیب، SLS به ایجاد عمل کف کردن در خمیر دندان و نیز حذف ذرات غذا از دندان کمک می‌کند.

محصولات پاک کننده

SLS یک سورفکتانت موثر است که در محصولات پاک کننده خانگی استفاده می‌شود و به از بین بردن لکه‌های روغنی و باقی‌مانده‌ها مانند لکه‌های مواد غذایی در فرش کمک می‌کند.

تجزیه روغن و گریس

 SLS همچنین یک عنصر ضروری در بسیاری از محصولات تمیز کننده صنعتی، مانند روغن‌زدایی موتور و شوینده‌های صنعتی است.

افزودنی غذا

SLS به عنوان یک امولسیفایر یا قوام‌دهنده به عنوان افزودنی غذایی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، SLS به مارشمالو و محصولات تخم مرغ خشک کمک می‌کند تا سبک و کرکی شوند. SLS همچنین به ترکیب بهتر اسیدها با مایعات کمک می‌کند، به عنوان مثال در آب میوه‌ها و پانچ‌ها.

آیا استفاده از سدیم لوریل سولفات می‌تواند منجر به خطراتی شود؟

سازمان غذا و دارو (FDA)  ماده SLS را یک افزودنی غذایی بی‌خطر می‌داند. با توجه به استفاده از آن در لوازم آرایشی و محصولات بدن، مطالعه ارزیابی ایمنی SLS که در سال 1983 در مجله بین‌المللی سم‌شناسی منتشر شد، نشان داد که در صورت استفاده کوتاه مدت و شستشو از روی پوست، مضر نیست. این گزارش بیان می‌کند، محصولاتی که مدت طولانی‌تری روی پوست می‌مانند نباید دارای غلظتی بیشتر از یک درصد سدیم لوریل سولفات  داشته باشند. با این حال، همین میزان کم برخی از خطرات احتمالی، را برای انسان‌هایی که از این استفاده می‌کنند، ایجاد می‌کند. برای مثال، برخی آزمایش‌ها نشان دادند که قرار گرفتن مداوم پوست در معرض SLS می‌تواند باعث تحریک خفیف تا متوسط ​​در حیوانات شود. با این وجود، ارزیابی به این نتیجه رسید که استفاده SLS در فرمولاسیون‌های مورد استفاده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی ایمن است. از آنجایی که بسیاری از این محصولات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از استفاده‌های کوتاه مدت شستشو داده شوند، خطرات آن حداقل است. طبق اکثر تحقیقات، SLS یک محرک است اما سرطان‌زا نیست. مطالعات هیچ ارتباطی بین استفاده از SLS و افزایش خطر سرطان نشان ندادند. بر اساس مطالعه‌ای در سال 2015، استفاده SLS در محصولات پاک‌کننده خانگی بی‌خطر است.

ایمنی استفاده مختلف سدیم لوریل سولفات

سوالات رایج در مورد ایمنی SLS اغلب از استفاده این ماده در محصولات مراقبت شخصی و پاک‌کننده‌های خانگی ناشی می‌شود. برخی معتقدند که SLS برای استفاده ایمن بر روی پوست بسیار خطرناک است، اما این ادعاها نادرست است. این در حالی است که محصولات پاک کننده حاوی SLS، اگر به درستی ساخته نشده باشند، ممکن است باعث تحریک پوست شوند، محصولاتی که حاوی SLS هستند لزوماً برای پوست تحریک کننده نیستند. بر اساس مطالعه‌ای در سال 2015، هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد تماس پوست با SLS باعث ریزش مو می‌شود و هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد SLS سرطان‌زا است. چندین نهاد علمی SLS را به عنوان ماده‌ای پرکاربرد در محصولات مراقبت شخصی و تمیزکننده بررسی کرده و استفاده معمولی آن را در کاربردهای مذکور برای مصرف‌کنندگان و نیز محیط زیست ایمن تشخیص داده‌اند.

اگر محصولات حاوی سدیم لوریل سولفات مدت زیادی با بدن انسان تماس داشته باشد نباید فراموش کرد که غلظت SLS در این محصولات نباید از 1 درصد بیشتر شود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA)،  SLS را در فهرست افزودنی‌های چند منظوره مجاز خود به‌عنوان یک افزودنی مستقیم غذا گنجانده است.

سوالات رایج در خصوص سدیم لوریل سولفات:

چرا شامپوی من حاوی سدیم لوریل سولفات است؟ سدیم لوریل سولفات به خواص کف‌کنندگی محصولاتی مانند شامپو و حمام حباب کمک می‌کند. طبق پانل علمی بررسی مواد آرایشی (CIR)   ، SLS  برای استفاده معمولی از این نوع محصولات مراقبت شخصی بی خطر است. EPA همچنین SLS را به عنوان یک ماده ایمن در این نوع محصولات برای استفاده معمولی فهرست می‌کند.

چرا سدیم لوریل سولفات در خمیر دندان من وجود دارد؟ SLS ترکیب رایج در خمیر دندان است زیرا به آن کمک می‌کند تا کف کند و بقایای مواد غذایی را از دندان ها پاک کند. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) ، SLS  را به عنوان ماده‌ای جهت بهبود سلامت دهان قرار می‌دهد.

آیا سدیم لوریل سولفات برای شما مضر است؟ علی‌رغم برخی شایعات آنلاین و برداشت‌های نادرست، سازمان‌های دولتی مانند FDA  و EPA، SLS را بررسی کرده و استفاده از آن را برای تعدادی از موارد استفاده تأیید کرده‌اند. علاوه بر این، مطالعه ای که در سال 2015 در مجله دانشگاهی Environmental Health Insights منتشر شده نشان داد که SLS برای استفاده معمولی در محصولات تمیزکننده خانگی ایمن است.

آیا سدیم لوریل سولفات برای پوست و مو بی خطر است؟ SLS در موارد معمولی برای پوست فرد خورنده نیست و هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد SLS باعث ریزش مو می‌شود.

 آیا سدیم لوریل سولفات باعث سرطان می‌شود؟ بر اساس مطالعه اخیر، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که SLS سرطان‌زا باشد. در واقع، SLS توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، برنامه ملی سم‌شناسی ایالات متحده، آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان ماده‌ای سرطان‌زا در لیست قرار نگرفته است.

آیا محصولات “بدون لوریل سولفات سدیم” بهترند یا ایمن ترند؟ هیچ مبنای علمی وجود ندارد که بگوییم محصولات بدون SLS ایمن‌تر از محصولات حاوی SLS هستند.

بسته بندی و فروش این ماده

ما می‌توانیم با کارخانه‌های تولیدی در سراسر جهان سدیم لوریل سولفات را با کیفیت بالا را به سرعت و با اطمینان به مکان شما تحویل دهیم.

در صورت تمایل مشتری، ما بر زنجیره تامین سدیم لوریل سولفات از تولید مواد شیمیایی پایه گرفته تا محل تخلیه آن در مراکز شما نظارت می‌کنیم. به همین دلیل هنگام انتخاب جویا شیمی می‌توانید از محصولات با کیفیت بالا و تحویل مطمئن آن اطمینان داشته باشید.

  • رعایت دقیق ترین مقررات: در کل زنجیره تامین، ما تمام مقررات مربوط به تامین و انتقال سدیم لوریل سولفات را رعایت می‌کنیم.
  • راهنمایی در مورد نحوه نگهداری سدیم لوریل سولفات: ما با شما کار می‌کنیم تا از استانداردهای ایمنی بالای حمل و نقل و نگهداری محصول اطمینان حاصل کنیم.
  • بازرسی ایستگاه تخلیه شما: به عنوان بخشی از مسئولیت‌های ما نظارت بر محصولات شما است. اطمینان خواهیم یافت که ایستگاه تخلیه شما از نظر سدیم لوریل سولفات ایمن و مناسب است.

پس از ورود به مکان شما، ما دستورالعمل‌های روشن و واضحی برای استفاده از سدیم لوریل سولفات به شما ارائه می‌دهیم تا از یک محیط کار ایمن برای شما و همکارانتان اطمینان حاصل کنید.

قیمت و خرید سدیم لوریل سولفات

به منظور خرید سدیم لوریل سولفات و اطلاع از قیمت آن با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

ارسال
نظرات (0)

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سدیم لوریل سولفات (SLS)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات فروشنده

اطلاعات فروشنده

محصولات بیشتر
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

فرمات سدیم سوئدی

1,700,000 تومان
نیترات مس
این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

نیترات مس (شش آبه و سه آبه)

قیمت از 7,000,000 تومان